Terug naar overzicht

Steak tartaar Surf en turf

4 surf en turf pexels-elle-hughes-2647939.jpg

(variant op recept van Dominique Persoone)

Dit recept is een voltreffer, zelfs bij gasten die niet helemaal fan zijn van oesters.

Zelf vind ik een Normande Filet Pur heerlijk door zijn tikje ziltige smaak, maar op andere dagen weet ik zeker de Holstein te waarderen o.w.v. zijn met vet dooraderde structuur, melkachtige/boterige smaak.

Nodig:
  • Oesters
  • Dry aged filet pur
  • Gepelde grijze garnalen
  • Fijngehakte bieslook
  • Fijngehakte peterselie
  • Zoete sojasaus
  • Limoensap van verse limoenen
  • Java pepers (Rivsalt)
  • Sal de Ibiza Fleur de Sel
  • Vene Cress
  • Kaviaar (Royal Belgian Caviar of Imperial Heritage)

Bereiding:
  • Steek de oesters open en doe ze in een steelpannetje met een beetje water. Slechts enkele SECONDEN laten opkoken, uit het water halen en daarna (zonder vocht) als tartaar versnijden.
  • Laat eventueel nog 1 rauwe oester per persoon over voor de afwerking.
  • Dry aged filet pur en garnalen als tartaar versnijden.
  • Doe alles in een grote kom, samen met de fijngehakte bieslook en peterselie. Meng het geheel.
  • Breng op smaak met sojasaus, limoensap, olijfolie, Fleur de Sel en geraspte Javapeper.
  • Dresseer de tartaar op een bordje, werk af met wat kaviaar en Vene Cress voor een mooie donkere en groene toets op het geheel.
  • Leg er voor de liefhebber nog een rauwe oester (met een klein beetje kaviaar) bovenop.
  • Dit recept kan dienen als aperitiefhapje, voorgerecht of hoofdgerecht.
  • Als voor- of hoofdgerecht kan je aanvullen met Ervin’s Bread Sesamzaadbrood.