Terug naar overzicht

Kabeljauw met groene asperges en risotto

2 Asperges pexels-karolina-grabowska-4397798.jpg

(variant op recept van Anne-Sophie Breysem met producten van Peppe Giacomazza)

Dit is een klassiek recept, maar met heel veel smaken. Anne-Sophie Breysem is één van de topchefs waar ik enorm naar opkijk. Haar recepten zijn in mijn keuken vaak een bron van inspiratie.

Bij dit recept kan je de risotto uiteraard vervangen door een ander bijgerecht. Anne-Sophie heeft op de site van Njam.tv dit recept voorgesteld met parelcouscous. Zelf ben ik enorme fan van risotto.

Nodig:
  • Kabeljauwhaasje met vel
  • Look en sjalotten
  • Visfond
  • Room
  • Groene aspergetips
  • Dragon
  • Peper, zout, olijfolie en boter
  • Agrodolce Peppe
  • Olijfolie met citroen van Peppe
  • Risotto
Kabeljauw:
  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Kabeljauwhaasje kruiden met peper en zout.
  • Op de velkant bakken in een scheutje olijfolie.
  • Verder laten garen in de oven op 180°C.
Saus:
  • Stoof geperste look en gesnipperde sjalot aan in olijfolie.
  • Blus met Agrodolce Peppe en visfond.
  • Half busseltje dragon toevoegen en laten inkoken tot de helft.
  • Room toevoegen en opnieuw laten inkoken tot de helft.
Risotto volgens recept van Peppe
Kook de aspergetips beetgaar.

Afwerking
Zeef de saus en voeg een klein beetje boter toe voor de glans.
Schep wat risotto op het bord, dresseer de aspergetips samen met de kabeljauw (vel bovenaan) op de risotto en werk af met de saus.
Voeg als kleine zure toets nog enkele druppeltjes olijfolie met citroen (Peppe) toe aan het geheel.