Terug naar overzicht

Aperitiefhapje met Gorgonzola, vijgen, walnoten op een dadelbroodje

1 aperitiefhapje pexels-towfiqu-barbhuiya-8860297.jpg

Ik ben zot van de broden van Ervin’s Bread en vooral van het dadelbrood.

Deze broden zijn zo leuk om te gebruiken bij hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht of zelfs bij nagerechten.

De Gorgonzola Dolce van kaasaffineurs Van Tricht is om duimen en vingers af te likken, dit zowel koud als lichtjes opgewarmd.

Met dit receptje kan je al redelijk wat voorbereiden, zodat je slechts het brood moet toasten en dresseren.

Een vriendin liet me weten fan te zijn van een kleine zure toets in ieder gerecht, sindsdien probeer ik dat regelmatig uit. Het is verrassend wat voor een leuk smakenpallet dit met zich meebrengt! Dankjewel Liesbeth voor de tip!

Nodig:
  • Ervin’s Bread dadelbrood
  • Volle plattekaas
  • Gorgonzola Dolce
  • Vijgen
  • Walnoten, gepeld
  • Peper
  • Olijfolie met citroen van Peppe’s
Bereiding:
  • Snijd enkele schijven van het dadelbrood en bak enkele minuten in de oven of toaster.
  • Meng de volle plattekaas met de Gorgonzola Golce en kruid met peper. Zelf voeg ik er geen zout meer aan toe, want ik vind de kaas op zich al gezouten genoeg.
  • Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in partjes.
  • Smeer het kaasmengsel over het getoast dadelbrood. Strooi en vervolgens wat gehakte walnoten over en werk af met de vijgen.
  • Als je nog van een zure toets houdt, kan je nog enkele druppels olijfolie met citroen van Peppe erover laten druppelen.
  • Smakelijk!