Terug naar overzicht

Soep? Altijd goed!

Wanneer de koudere seizoenen aanbraken, geurde het hele huis vroeger standaard naar soep. Ondanks dat ikzelf niet altijd de grootste fan was, waren mijn ouders dat duidelijk wel. Soep soep soep, in alle mogelijke varianten, met ook nog eens een variant van een variant erbovenop: ze werden het nooit een keertje beu. En nu snap ik waarom, want soep is altijd goed.

Met verse soep kun je namelijk creaties boordevol smaak, vitamines en eindeloze variaties op tafel toveren. Nu stel ik echter vast dat, ondanks dat wij alleseters op de wereld hebben gezet, soep ook bij onze kinderen minder in de smaak valt. En dus haal ik de trukendoos van mijn ouders weer boven.

Het gouden recept voor succes? Toppings en variaties van smaken. Zo wordt mijn pompoensoep dankzij een magisch geutje appel- en/of perensap plots een compleet ander gerecht. Werk af met wat noten en zaden, et voilà: de soep is gepimpt! Onze kleine diva’s zijn content, en wij zijn dat nog meer.

Naamloos-3 kopiëren.jpg

Het leuke van het verhaal is dat ik deze soep ook wel eens durf serveren aan ons volwassen bezoek. Zij ontvangen hem dan wel in een deftig bord, in plaats van een frivool prinsessenbord. En weet je wat? Ook bij hen valt mijn opgewaardeerde, experimentele soep in de smaak!

Ons geheime ingrediënt? Kies voor topgarnituren. Tuinkruiden bijvoorbeeld zijn echte smaakbommetjes, terwijl zure room en versgeraspte parmezaan ideaal zijn voor een romige soep. Liever wat extra crunch? Ga dan voor krokant gerookt of gezouten spek, pompoenpitten of zelfgemaakte croutons. Zoete smaken bereik je dan weer door hard fruit aan je soep toe te voegen.

Intussen zin gekregen in een lekker, hartig soepje? Dan kun je voor de meest verse ingrediënten bij ons terecht. Wij werken exclusief met producten van de meest hoogwaardige kwaliteit, en zijn de vaste partner van tal van sterrenrestaurants. Klaar om de inhoud van je frigo naar een hoger niveau te tillen? Neem dan gerust contact op: wij staan voor je klaar!